18 december 2022
15:00

Bollnäs GIF BF U19

2 poäng i lam insats

U19 avslutade höstsäsongen på bästa sätt när man bortabesegrade UNIK på Studenternas. Matchen i sig var ingen av U19:s mest ihågkomna utan en ganska blek insats egentligen. Det var för lite samarbeten framåt och för långa avstånd mellan lagdelarna när man skulle försvara

Jämnt länge
Vårt gästande lag var i underläge i halvtid men vände i början av andra till ledning 2-3. I en olycklig minut runt 60 spelade lyckades hemmalaget vända till 4-3. Bollnäs tog timeout och släppte därefter inte in några fler mål.

Straffarnas match
Det dömdes hela 6 straffslag och 13 utvisningar i matchen. Ändå var det inte någon ful match men straffarna var ganska klara. UNIK gjorde inte mål på någon av sina straffar medan Alexander Celin slog in 3 av de OrangeBlåas straffslag. Två av dessa kom i minut 89 och 91. Före detta hade Iiro Raukko slagit in sitt 3:e mål i matchen så Gästerna från Bollnäs gick från 4-3 till slutresultatet 4-7

Vila i en månad
Den 11 januari rullar serien vidare med derby i Edsbyn för de orangeblå. Fram tills dess får man njuta av en förstärkt andraplats i U19 regional serie

FAKTA.
UNIK BK - BOLLNÄS GIF BF 4 - 7
(2-1)
Mål: 0-1 (11) Iiro Rukko (Atte Auvinen), 2-2 (50) Måns Olnils (Philip Heed), 2-3 (53) Alexander Celin, Straffslag, 4-4 (70) Iiro Raukko (Edwin Johansson), 4-5 (80 Iiro Raukko, 4-6 (88) Alexnder Celin, straffmål, 4-7 (91) Alexander Celin, Straffslag
Skott på mål: UNIK 15 (4) - BGIF 21 (7)
Hörnor: UNIK 10 (0) - BGIF 9 (0)
Straffslag: UNIK 2 (0) - BGIF 4 (3)
Utvisningar: UNIK 7 x 10 min BGIF: 3 x 10 min 3 x 5 min